ALBUMIIN KIRJATTUA

Keräilijän kohteena

Keräilijän kohteena

Pentti työsti öljymaalauksia enemmän tai vähemmän säännöllisesti koko kuusikymmenvuotisen taiteilijauransa ajan. Keräilijälle Kaskipuron taide oli ihanteellinen kohde, sillä hän piti tarkoituksellisesti teostensa hinnan alhaisena, mikä joskus herätti närkästystä etenkin nuoremmissa graafikoissa.

lue lisää
Humoristi ja tarinoitsija

Humoristi ja tarinoitsija

– Ainahan taiteen tekemisessä on kyse siitä, että jotain menee silmän kautta sisään ja tulee käden kautta ulos. Siinä välillä taiteilija lisää joukkoon oman mielensä kuvan. Omat mielikuvat ja todellisuus ovat taideteoksessa limittäin.

lue lisää
Pieniä suurteoksia

Pieniä suurteoksia

– Mielestäni yleensäkään taiteessa ei pitäisi tehdä mitään suurempaan kokoon kuin mikä on aivan välttämätöntä. Onko jokin suuri tai pienikokoinen, ei ole arvo sinänsä. Koko ei saa taiteessa olla itsetarkoitus.

lue lisää
Matkakuvia

Matkakuvia

Ensimmäinen opintomatka suuntautui Ruotsiin ja Norjaan vuonna 1951. Ystävälleen Rolfille lähettämässä kirjeessä Pentti ilmoitti tulevasta matkasuunnitelmastaan: Tässä saat aikataulumme.

lue lisää
Ullakkoateljee

Ullakkoateljee

Yläkertaan, alunperin ullakkona palvelleeseen noin 35 neliömetrin laajuiseen tilaan tehtiin 1956 työtila, joka kaksitoista vuotta myöhemmin remontoitiin talon lisäsiiven rakentamisen yhteydessä.

lue lisää
Luottamustehtävissä

Luottamustehtävissä

Pentti oli ollut 1960-luvun alusta lähtien aktiivisesti mukana suomalaisessa taide-elämässä, oli sitten kysymyksessä osallistuminen koti- ja ulkomaisiin näyttelyihin tai osto- ja arvostelulautakuntiin, taidegraafikkojen asian eteenpäin vieminen tai taiteilijaprofessuurin hoitaminen.

lue lisää
Arjen surrealisti

Arjen surrealisti

Pentin tuotannossa on myös surrealistinen sivujuonne. Hän on työstänyt vuosien varrella useita asetelmia, joissa lintupäiset alastomat naiset tai surullisen näköiset miehet, kallot tai lanttupäiset hahmot ovat pääosassa.

lue lisää
Harrastuksenna eläminen

Harrastuksenna eläminen

Leena Peltola kirjoitti Mestari K:n juhlakirjaan: ”Miten voisi verrata Penttiä ja perunaa? Molemmat ovat ulkoiselta olemukseltaan hiukan kömpelön näköisiä, mutta sisäisesti antoisia.

lue lisää