Mestari K miniGalleria avautui

Tero Linnamies | 3. heinäkuuta 2021

Löysin antikvariaatista lähes perheraamatun kokoa olevan ”Pentti Kaskipuro Grafiikkaa-Grafik-Graphis” kirjan jonka oli kustantanut helsinkiläinen Eurographica OY vuonna 1982. Sen Seppo Niinivaaran kahdeksan sivun mittaisesta esipuheesta silmiini osui seuraava muutaman rivin tekstipätkä: ”Ajattelen että Kaskipuron asetelmat ovat sellaisia mietiskelykuvia, eräänlaisia mandaloita, että niitä pitäisi voida katsella yhtä kerrallaan ja jokaista hyvän aikaa.” Niinivaara pelkäsi että Pentin siihen astisen tuotannon, kaikkiaan 365:n teoksen tuominen yksien kansien väliin saisi katsojan kiirehtimään edellisestä kuvasta toiseen jolloin kuvien ainutkertaisuus kärsisi.

Vuonna 2006 tuo samainen tekstinpätkä käynnisti idean vain yhden teoksen näyttelystä mikä pakottaisi kävijän tutustumaan kunnolla esillä olevaan työhön. Rohkenin ehdottaa ideaani Pentille ja yllätys oli että hän muutaman palaverimme jälkeen myöntyi siihen. Niinpä parin vuoden yhteisten tapaamisiemme jälkeen pidimme ”Kolme sipulia Mestari K:n ateljeesta” -näyttelyn Galleria DIXissä Helsingissä.

Nyt tänä korona-aikana vieraillessani monissa virtuaalinäyttelyissä päätin virittää tuon yhdenkuvan idean uudelleen avaamalla yhdistyksen galleriasivuille pienen ja vaatimattomanoloisen MESTARI K miniGALLERIAn joka olisi ”pyhitetty” vain yhdelle Pentin teokselle. Ajattelin että teos säilyisi galleriassa aina kuukauden jakson jonka jälkeen yhdistys valitsisi uuden työn. Mielenkiinnolla odotan kuinka idea toimii ja miten kävijöitä riittää.

>> TERVETULOA TUTUSTUMAAN!